Ágyi poloska és irtása – tájékoztató

A lakóépületek egyes lakásaiban ágyi poloska jelent meg. A csípésén túl árulkodó jelek lehetnek a poloska ürülékének pöttyei, üres lárvabőrök, peték, illetve a rejtekhelyükön megbúvó ágyi poloskákat sem lehetetlen megtalálni. A kifejlett poloska 3-5mm nagyságú, formája az alma magjához hasonlít, rozsdabarna színű. Az ágyi poloska az alvóhelyen kívül is gyakorlatilag bárhol megbújhat a hálószobában. Az ágy környékén tárolt ruhanemű, könyv, bútor mind rejtekéül szolgál. Ezen kívül a szegőlécek, szakadt tapéta, konnektor, éjjeliszekrény a tipikus búvóhelyei.

Az ágyi poloskának vérre, ehhez pedig alvó emberre van szüksége, továbbá rejtekhelyre ahol nem fedezik fel. Ezek pedig egy új és tiszta lakásban is megvannak, csak egy szerencsétlen véletlen kell a poloska behurcolásához.

A nyári melegben kedvezőbbek az életfeltételei, ilyenkor egyes lakásokban nem ritka a 30C hőmérséklet, ez pedig a poloska aktivitását növeli, jobban szaporodik és gyakrabban szív vért.

Az ágyi poloska testileg és lelkileg megviseli az embert.  Ezen kívül ürülékének allergiás hatása egyértelműen igazolt, a poloska jellegzetes szaga pedig kifejezetten kellemetlen, zavaró lehet.

Az tény, hogy házi irtószerekkel, laikusnak a legritkábban sikerül kiirtania az ágyi poloskát.

A poloskairtó szakember feladata, hogy helyes irtószer megválasztással, alapos munkájával eredményt mutasson fel.

Ágyi poloska irtása előtt előkészítés szükséges a hálószobában.

Az előkészített (szabaddá tett) szoba a hatékony poloskairtás előfeltétele:

  • hozzáférés és hatékonyság szempontjából
  • az ágyi poloska visszafertőződés megakadályozása végett
  • kényes tárgyak védelme érdekében.

Legfontosabb, hogy a  hálószoba zsúfoltságát szüntesse meg  a poloskairtó szakember érkezése előtt. Koncentráljon az ágy 2-3 méteres környezetére. Gondoljon arra, hogy a vérszívó poloska az alvó ember közvetlen közelében a legkisebb résben és hasadékban is megbújhat. Ezen felületeket és búvóhelyeket kell tartós hatású irtószerrel kezelni. Azonban, ha ezek a helyek nem hozzáférhetőek (pl: az ágy feletti polc, mely könyvekkel van telepakolva), akkor a poloskairtás valószínűleg nem lesz eredményes!

Az ágy környékén tárolt ruhaneműket 60Co-on kell kimosni, majd vasalóval magasabb hőmérsékleten át kell vasalni, amivel elpusztítja az ágyi poloskát.

Poloskairtás garanciális feltételei:

  • Az ár a hálószoba irtószeres felületkezelését jelenti, egy alkalommal.
  • A második irtásra történő igényt az irtást követő 10-21. napon kell bejelenteni.
  • A lehetséges második poloskairtás után vállalnak rá garanciát!

Ha a poloskairtó szakember nem tud azonnal kiszállni a rovarirtás végett, érdemes felkapcsolt világítás mellett aludni a hálószobában. Ezzel az apró trükkel sajnos nem garantálható a poloskamentes éjszaka, de bizonyos hogy kisebb intenzitással fognak támadni. Ha megoldható, a poloskairtás megtörténtéig aludjon olyan helyiségben, ahol addig senki sem aludt hónapok óta (mert ott bizonyosan nem lesz ágyi poloska), így ott nyugodtan nyugovóra térhet.

Kérjük, hogy mindazok, akik tapasztalták az ágyi poloska jelenlétét keressenek megbízható kártevő irtót vagy hívják a lépcsőházi hirdetőtáblán közzétett telefonszámon Bíró Gyula kártevőirtót.

/

. I G A Z G A T Ó S Á G