Kell biztosítást kötni a lakásomra?

Tájékoztatjuk, hogy a lakásszövetkezet, a Küldöttgyűlés 2010/14.sz. (2010.10.20.) határozata alapján, a Generali-Providencia Zrt.-nél a lakóépület egészére épületbiztosítást kötött.
A lakóépület-biztosítás kockázatviselésének kezdete:
2011.január 01. napja (110-115, 202-205, 707-711, 715, 802, 806, 807, 818-819.).
2011.május 01. napja (714, 801.)

A biztosítás tartalma:
az egész épületre kiterjedő, ideértve a lakások szerkezeti részét is (falak, ablakok, ajtók,  vezetékek, stb.), azaz maga az ingatlan.

Ami ebben a biztosítási formában nincs biztosítva:
az Ön lakásában lévő személyes dolgai, az ingóságai (bútorok, ruhák, elektromos  berendezések, más vagyontárgyak, stb.) tehát azok, amiket, ha elköltözne, magával vinne.

Amennyiben Ön rendelkezik már lakásbiztosítással, úgy a kétszeres díjfizetés elkerülése  érdekében tisztelettel javasoljuk, hogy azt módosítsa/módosíttassa, vagy forduló nappal mondja  fel.

Jelenlegi biztosítási szerződésének módosítása azt jelenti, hogy a továbbiakban a lakóépületbiztosításban szereplő épületrészt (szerkezeti részt), a jelenlegi lakásbiztosítási fedezetéből  töröltetni szükséges, így a biztosítás díja arányosan csökken.  Fontos, hogy csak az ingóság és a felelősség biztosítása maradjon meg, amennyiben ragaszkodik a régi biztosítójához – vagy kössön új kedvezményes biztosítást a Generali-Providencia Zrt.-nél, dr. Valastyán Pálné üzletkötővel, aki előzetes telefoni egyeztetés alapján felkeresi Önt a lakásán.  Ha kára keletkezne, jó ha tudja, hogy több biztosítás fennállása esetében is csak egy biztosító
fizet!

Az ingatlan biztosítás Önre eső díjrészét, a lakóépület fenntartási előirányzatában (közös költség) fizeti meg, míg az ingósági rész (és a felelősségi károk) díját pedig a biztosítójának kell fizetnie továbbra is.

Ha a biztosítása más társaságnál van, a módosítást ott kell elvégeztetni – feltéve, ha maradni szeretne a jelenlegi biztosítójánál. Ha az ingóságait Generali-Providencia Zrt.-nél szeretné biztosíttatni, úgy a lehetőség természetesen adott. De mindenképpen ajánlott jelenlegi biztosítója által átdolgoztatott biztosítási feltételek és annak díja alapján összehasonlítást  végezni a Generali-Providencia Zrt.-nél készíttetett ajánlattal.

Amennyiben nincs biztosítása, akkor Generali-Providencia Zrt.-nél (dr. Valastyán Pálné, tel: +36 20 964-7365) lehetőséget biztosítanak Önnek, egy kedvezményes ingóság és felelősség biztosítás kötésére.

Ha a lakását jelzáloghitel terheli, a változást jelenteni kell a bankja felé. Ugyanis ebben az esetben a jelzálog, az épület Önre eső részén lesz. A segítséget természetesen ebben is  megkapja a Generali-Providencia Zrt.-től.

A Generali-Providencia Zrt. munkatársai nem fogják Önt szükségtelenül zaklatni, viszont ha  Önnek bármi kérdése merülne fel, úgy haladéktalanul rendelkezésre állnak, vagy kívánságára  egy személyes beszélgetésen, a legjobb megoldást kínálva felkeresik Önt.